Wat te doen bij verveling?

Verveling. Het is eigenlijk maar een apart concept. We komen het in ons dagelijks leven niet vaak meer tegen doordat ons leven overvloed is werk en andere bezigheden. Als je niet aan het werk bent, kan je wel sporten of met vrienden afspreken of uitgaan of Netflix’en. En dan is er ook nog altijd social media. Social media is de grote opvulling van onze verveling. Maar daarin dreigt ook een gevaar, want hoe meer mensen er meer tijd aan besteden, hoe meer iedereen het gevoel krijgt dat dit de bedoeling is. En dat is de afgelopen jaren steeds zichtbaarder geworden.

De nieuwe situatie

Maar nu is er, door het coronavirus, een aparte situatie ontstaan. Werk is namelijk voor velen weggevallen. Daarnaast zijn andere activiteiten zoals naar de bios gaan, uitgaan en met vrienden afspreken ook weggevallen door het verbod tot samenkomen. Dat resulteert in een, voor ons gevoel, vrij saaie omgeving. We moeten immers zoveel mogelijk thuisblijven en kunnen geen fysieke contacten hebben met niet-gezinsleden. Echter is dit gevoel van verveling meer het resultaat van een sterk impulsrijke omgeving waar we ons normaal gezien in bevinden. Zodoende is het belangrijk om te realiseren dat deze situatie juist goed gebruikt kan worden om zaken te doen waarvoor je normaal gezien niet de tijd lijkt te hebben. Een van die zaken is plannen maken voor de toekomst. Denk bijvoorbeeld aan een reis die je altijd al hebt willen maken.

Leuke reis ideeën

Om wat positiever in deze situatie te staan, kan je nu al een beetje nadenken over wat je hierna voor leuke dingen zou willen doen. Het mag nu dan wel niet de tijd zijn om een reis te boeken, maar je kan wel alvast uitzoeken waar je heen zou willen. Zo is een stedentrip Praag een heel leuk idee voor samen met je partner of met je gezin. Praag is een stad die volstaat met trekpleisters, vooral de architectuur is indrukwekkend. Praag echter ook bekend om zijn leuke winkeltjes. Hierdoor is Praag een bestemming waar voor iedereen wel iets te vinden is. Ook staat de stad bekend om zijn bier, waardoor het ook voor een jongens vriendengroep een interessante bestemming is.

Opruimen

Naast het fantaseren over de diverse reismogelijkheden in de toekomst, is het natuurlijk ook praktisch om het huis een op te ruimen. Het is aangezien je toch voornamelijk thuis bent de uitgelegen mogelijkheid om je zolder eens met het gezin op te ruimen. Je zal waarschijnlijk verrast staan hoeveel dingen je al weer compleet vergeten was.