Vijf leuke woontrends voor het najaar

Het wordt weer kouder waardoor we nu meer binnen zijn. Voor mij altijd een leuke tijd om mijn huisje weer eens opnieuw in te stijlen. Je kan natuurlijk kiezen voor een totale metamorfose maar door kleine aanpassing kan dat je huis al een nieuwe look geven. Dit najaar zijn er weer een aantal leuke nieuwe woontrends die mij hebben geïnspireerd om mijn huisje weer winter klaar te maken.

 

Trend 1: behang

Tegenwoordig mag behang overal waar jij het maar leuk vindt. Het kan voor een verbindende factor zorgen in je huis. Zelf ben ik helemaal fan van het gekleurde behang met verschillende afbeelding erop gedrukt. In mijn woonkamer heb ik gekozen voor een donkergroen behang met tropische afbeeldingen zoals aapjes, bamboe etc. Dit behang klinkt erg druk maar door een klein stukje muur te kiezen kan je de drukte beperken. Ook kan je dit soort behang goed combineren met verschillende accessoires maar laat kleuren wel terug komen dat zorgt voor een goed balans.

 

Trend 2: ronde vormen

Voor mij was dit een echte eyeopener ik wist niet dat we in de winter meer behoefte hadden aan rondere vormen. Deze ronde vormen zorgen dat de ruimte warmer oogt dan vierkanten vormen doen ogen. Hoe dit precies werkt kan ik je niet vertellen maar in meubelzaak Purmerend lieten zij mij zien hoe een rond kleedje mooi in balans was met een rond tafeltje. En helemaal af was het met een leuke ronde spiegel en ik kreeg er echt een knus gevoel van.

 

Trend 3: planten

Planten zorgen voor een gezondere leefomgeving daarom zijn ze niet meer weg te denken in onze woningen. Zelf was ik niet gewend aan planten in mijn huis dus heb mij enorm laten inspireren door de ruime keuze. Ook zijn er veel hulpmiddelen om de planten op de juiste manier te verzorgen. Ik koos voor een groot tuincentrum om mij te laten inspireren maar ook om mij te informeren. Samen met hun besprak ik de ruimtes in mijn huis en waar welke plan het beste kon staan. Nu ben ik niet meer bang voor planten in huis.

 

Trend 4: Luxe stoffen

Velvet zorgt voor een warme en sfeervolle inrichting. Je ziet de afgelopen jaren velvet een hele nieuwe comeback maken. Zelf ben ik helemaal fan van deze trend. Ik heb zelf een prachtig mooie groene velvet bank gekocht die perfect bij mijn behang past. En door deze bank oogt mijn woonkamer knus en warm en dat is waar ik behoefte aan heb in deze wintermaanden.