Trek er op uit!

Nu we in een gedeeltelijke lockdown zitten, is het niet voor iedereen even gemakkelijk om alles in balans te houden. Alles moet anders dan je gewend bent en dat vergt nogal wat aanpassingsvermogen. Op zich geeft dat niet. Voor de een gaat dat nu eenmaal gemakkelijker dan voor de ander. Voor de dames onder ons die het misschien wat lastiger vinden om die balans terug te krijgen heb ik hieronder een tip beschreven die je wellicht kan helpen. Lees dus snel verder!

Sluit jezelf niet op!

Natuurlijk is het de bedoeling om zo weinig mogelijk in aanraking met andere mensen te komen. Toch is je psychische gezondheid ook van belang. Nu zijn er natuurlijk ook gewoon manieren waarop je op een veilige manier naar buiten kunt. Zo kan een wandeling maken bijvoorbeeld helpen. Of misschien is het ook leuk om een keer op je damesfiets te springen en er op uit te trekken. Met wandelen ben je namelijk best wel beperkt (tenzij je natuurlijk met de auto gaat en ergens anders gaat wandelen). Op de fiets zie je misschien plekken bij jou in de buurt waar je nog nooit eerder bent geweest. Het maakt je wereld net een beetje groter en je ziet veel meer dan wanneer je in de auto zit. Nog een bijkomend voordeel is dat bewegen goed voor je is. Je werkt tijdens het fietsen ook nog eens aan je conditie en je bent er even helemaal lekker uit geweest! Ik zou zeggen, waar wacht je nog op?

Help, ik heb geen fiets!

Ben je enthousiast geworden en wil je graag een stukje fietsen maar heb je geen fiets. Of heb je een fiets waarbij het twijfelachtig is of je ook weer terugkomt? Neem dan eens een kijkje in de fietsenwinkel. Dan kun je daar lekker wat testrondjes rijden. Natuurlijk kun je dan uittesten wat het beste bij je past. Want de ene fiets is de andere niet. Zo heb je fietsen met en zonder versnelling. Of fietsen met en zonder open kettingkast. Daarnaast is het belangrijk dat je de goede hoogte van een fiets hebt. Dit is op lange termijn veel prettiger fietsen. Verder kan het zijn dat het ene merk fiets je meer aanspreekt dan het andere. Iemand in een fietsenwinkel kan je daarbij goed adviseren. Het is in de winkel uiteraard wel belangrijk om je aan de regels te houden maar dat hoef ik waarschijnlijk al lang niet meer te vertellen.