Tafelkleed op maat

Gaat het nu om lekker buiten eten op de warme zomeravonden, of om lekker knus binnen te eten tijdens een koude winteravond. Een tafelkleed maakt het altijd wat specialer. Tafelkleden worden tegenwoordig niet alleen meer gebruikt voor de bescherming van de tafel, maar vooral ook voor de gezelligheid. Denk bijvoorbeeld aan kerstavond tijdens het kerstdiner. De hele tafel mooi gedekt met een mooi sierlijk tafelkleed eronder. Een tafelkleed kan veel met de ruimte doen en ook voor een bepaalde sfeer zorgen. Zonder tafelkleed is het ook maar zo kaal. Hieronder heb ik drie gelegenheden beschreven waarbij u een tafelkleed kan gebruiken en wat voor een soort tafelkleed hierbij geschikt is. Denk dan bijvoorbeeld aan de kleur, motief en stof.

Winteravond/kerstavond

Voor deze koude gezellige avonden is het geschikt om voor een warme donkere kleur te kiezen of voor een kleed met een kerstachtige print erop. Bij warme donkere kleuren kunt u denken aan donkergroen of bordeauxrood. Voor de stof is het bij deze dagen leuk om voor ook een warme stof te kiezen, met warme stof bedoel ik een dikke en zachte stof. Let met het kopen van zo een tafelkleed er wel op dat deze goed te wassen is. Wanneer u niet zo van donkere tafelkleden houdt en uw kerstversieringen allemaal in een bepaald kleurpalet vallen is het natuurlijk leuk om u er hier ook aan te houden met het tafelkleed. Bij roze en witte kerstballen in de boom is het natuurlijk leuk om voor deze kleuren te kiezen, of denk bijvoorbeeld aan goud al een mooie bijpassende kleur.

Warme zomeravond

Wanneer u aan de buitentafel eet heeft u er natuurlijk niet altijd zin in om deze tafel uitgebreid schoon te maken. Kies er daarom voor om de tafel netjes te dekken met een tafelkleed. Tijdens de zomerdagen is het natuurlijk leuk om voor een felle vrolijke kleur te kiezen. Wanneer u een tafelkleed gaat kopen is het handig om dan voor een lichte dunne stof te kiezen, zodat deze makkelijk te wassen is.

Alledaagse tafelkleden

Wanneer u elke dag een tafelkleed op tafel wilt hebben kunt u ervoor kiezen om een loper op uw tafel te leggen. Deze bedekt niet de gehele tafel, maar is een strook stof die u over het midden van de tafel kun leggen, zodat u hier bovenop een vaas bloemen of een schaal fruit kan zetten. Bij zo een tafelkleed wat u elke dag wilt gebruiken is het slim om een tafelkleed op maat te bestellen, zodat die perfect op uw tafel past.