Stappenplan voor kinderfeestjes

Een kinderfeestje is altijd leuk om te organiseren. Je kind of een kind dat je kent wordt weer een jaartje ouder en dat mag gevierd worden.  Als je een echt feest wil gaan geven moeten er wel een hoop dingen geregeld worden. Wij weten dat niet iedereen even goed is in het plannen en organiseren van feestjes. Met een goed stappenplan en een paar handige tips lukt het echter wel. In deze blog bespreken we hoe je het kunt aanpakken als een kind jarig wordt. Je kunt straks dan ook meteen beginnen met het organiseren van het geheel.

Wie mag er komen?

Met de verjaardag van een kind is het heel belangrijk om van te voren goed te bedenken wie je uitnodigt. Daarbij is het belangrijk dat je luistert naar de wensen van het kind en niet in je eentje bepaalt wie er moet komen. Het kan namelijk zo zijn dat het kind iemand heel graag op zijn of haar verjaardag ziet en jij deze persoon vergeet. Om dit te voorkomen kun je een momentje pakken en met je kind aan tafel gaan zitten om een lijstje te maken met mensen. Zodra het helemaal duidelijk is wie er komen kunnen er uitnodigingen gemaakt worden. Dit kun je professioneel laten doen of gewoon snel zelf.

Thuis of ergens anders?

Bij het geven van een feestje moet je bedenken waar je deze gaat geven. Wordt het bij je thuis of liever in een gehuurde zaal. Bij het maken van een keuze moet je denken aan de kosten en de lasten die je bij de twee opties hebt. Het aantal mensen, eventuele entertainment en het moment van de dag maken veel uit. Als je hier ook helemaal uit bent en goed aan je budget denkt kun je de uitnodigingen met exacte locatie versturen.

Op het feestje zelf

Zorg tijdens een kinderfeest voor voldoende snoepjes en drinken. Een hoop zakken Red Band en een lekkere slagroomtaart zullen het goed doen. Naast dit zou je ook nog een heel stationnetje kunnen maken met lekkernijen. Met een voorraad aan snoepjes, chips en drinken kan het feestje bijna beginnen. Bijna inderdaad, want er mist dan nog muziek en een mooi versierde ruimte.  Tegenwoordig kun je van alles laten doen op het gebied van decoratie en entertainment, maar je kunt natuurlijk oog gewoon alles zelf doen. Bedenk meteen wie er komt, koop voldoende Red Band snoepjes en drinken en het feestje kan beginnen!