Mollen klemmen om van een mol in de tuin af te komen

Met enige regelmaat worden er mollen klemmen ingezet om van overlast van een mol in de tuin af te komen. En dat terwijl een mol eigenlijk veel goed kan doen voor een tuin. Het verschijnen van een mol is in principe al een goed teken. Want dat betekent dat de tuin in goede gezondheid is. Een mol helpt je met het bestrijden van ongedierte dat slecht is voor je planten en je gazon. Toch kiezen veel mensen ervoor om een mol uit de tuin te verwijderen. En daar valt ook best wat voor te zeggen. Want mollen hebben toch vaak de neiging om je gazon om te spitten.
Mollen klemmen

Verschillende soorten mollen klemmen

Er zijn heel wat soorten mollen klemmen op de markt. Sommige daarvan zijn dodelijk, en andere niet. Een niet dodelijke val bestaat vaak uit een soort van fuik. Het gaat daarbij om een net iets ander type dan door vissers wordt gebruikt om vissen te vangen. Soms zijn deze voorzien van een soort van klep die automatisch sluit als de mol binnen is. Het voordeel van dit type val is natuurlijk dat je de mol niet meteen dood maakt. Je zult hem wel moeten vervoeren naar een andere plek. Want ook een mol weet zijn eigen huis meestal wel weer terug te vinden als je hem vlakbij vrijlaat. Een dodelijke mollenval is natuurlijk ook een optie. Dat lijkt een permanente oplossing, maar dat is het vaak niet. Wanneer je tuin eenmaal geschikt is voor mollen, dan zal er snel een nieuw exemplaar terugkeren.

Andere manieren om van mollen in je tuin af te komen

Het is niet nodig om een mol te vangen om er vanaf te komen. Het verjagen van mollen kan zelfs een stuk efficiënter zijn. Hiermee voorkom je namelijk ook dat een andere mol de plaats van zijn voorganger snel in zal nemen. Het verjagen gebeurt meestal met een apparaat dat trillingen de verspreidt in de bodem van je tuin. Aangezien een mol onder de grond leeft, en erg goed kan horen, zal hij niet graag bij jou in de tuin komen zitten. Een bestaande mol zal op weg gaan naar een betere plek, en nieuwe mollen zullen zijn plek ook niet innemen.