Met deze temperaturen gaat de zomer nog door.

Het is een heerlijke zomer in Nederland en we worden beloond met super hoge temperaturen. Soms net iets te hoog, maar we mogen natuurlijk niet klagen. Want het is echt zomer op het moment en je kan heerlijk genieten van de buitenlucht. En natuurlijk het zonnetje. Maar we weten allemaal dat we niet altijd midden in de zon willen zitten. Maar niet iedereen is gezegend met wat schaduw in de tuin. Sommige hebben de schaduw heel vroeg maar dan wel de zon de rest van de dag op hun gezicht. Gelukkig is daar altijd nog een parasol die jou kan voorzien van voldoende schaduw wanneer jij dat nodig hebt.

Op tijd in de schaduw is belangrijk

We weten allemaal dat te veel zon niet goed is voor de huid. Daarom is het ook belangrijk om op tijd de schaduw op te zoeken. Vooral wanneer je een gevoelige huid hebt, is dit erg belangrijk. En of je nu wel tegen veel zon kan, ook dan moet je regelmatig de schaduw opzoeken. Want we willen niet op ons 40ste al lijken op een oude versleten leren tas, toch? Precies, daarom is het belangrijk om in de warmste uren, zo tussen twaalf en vier in de middag, de schaduw op te zoeken. Dan zorg jij ervoor dat je tijdens de warmste uren niet vol in de zon zit en jouw huid toch goed beschermd tegen de zon. Zit je dan toch lekker in het zonnetje? Dan is het belangrijk om je goed in te smeren met zonnebrand. Factor 30, het liefst gewoon factor 50, en je kan best een tijdje in de zon vertoeven. Maar toch is het belangrijk om de schaduw op te zoeken.

Drink voldoende tijdens de warme dagen. 

Het is belangrijk om voldoende te drinken. En dan hebben we het natuurlijk niet over lekkere cocktails, biertjes en wijntjes de gehele dag. Drink ook voldoende water, je moet jezelf goed blijven hydrateren. En die cocktail, biertje of wijntje kan natuurlijk ook wel een keer. Maar alcohol onttrekt natuurlijk vocht, en tijdens hoge temperaturen wil je natuurlijk veel vocht binnen houden zodat jouw lichaam zich koel kan houden. Dan is een ander drankje dan alcohol misschien een slimmer idee. 

We weten allemaal wat we moeten doen tijdens de warme temperaturen, maar het belangrijkste is natuurlijk genieten. Want we hebben altijd wel iets te klagen, maar we moeten vooral gewoon genieten van het lekkere weer wat we hebben. Want dat hebben we allemaal verdiend natuurlijk.