Kleding voor zowel in Nederland als tijdens het reizen

Reizen is tegenwoordig super populair en iedereen vliegt de hele wereld over om bijzondere plekken te ontdekken. En dat is natuurlijk super leuk. Maar het kost natuurlijk ook wat. Dus je moet flink wat uurtjes werken om alles te kunnen betalen. Want wanneer je voor de eerste keer gaat dan moet je natuurlijk een goede backpack aanschaffen die tegen een stootje kan, die jij goed kan tillen en waar voldoende kleding en spullen ingestopt kunnen worden. Want ja, je wilt wel alles mee kunnen nemen maar niet je hele rug kapot tillen omdat je de backpack niet goed kan tillen. Maar gelukkig komt dat uiteindelijk wel goed.

De juiste kleding is natuurlijk niet geheel onbelangrijk

Het is belangrijk om natuurlijk goede kleding mee te nemen op reis. Want wanneer je op reis gaat, dan ga je vaak naar landen zoals Peru, Colombia, Costa Rica, Indonesie of misschien wel Thailand. Daar hebben ze natuurlijk een totaal ander klimaat dan wat wij hier in Nederland zijn gewend. Dus dan is het wel handig om daar jouw kleding op aan te passen. Want bepaalde stoffen zijn dan helemaal niet fijn. En aangezien de zomers hier in Nederland ook steeds warmer worden, kan je vaak die kleding ook gewoon makkelijk in Nederland aan. En wie weet ook nog wel gebruiken voor de volgende reis.

De tropische regenbuien trotseren

Hier in Nederland zijn we natuurlijk wel wat regenbuien gewend. Maar toch zijn de regenbuien in landen als Peru of Indonesie echt totaal anders. In Peru kunnen ze flink te keer gaan, en in zie is het vaak dat je een tropische bui van vijf of tien minuten hebt, maar het dan wel met bakken uit de hemel komt. En je daar in wilt staan om af te koelen, maar liever ook niet want nat worden is niet fijn. Daarom is het goed om natuurlijk een regenjas te hebben, van bijvoorbeeld Napapijri. Deze zijn ook nog gewoon prima te dragen in Nederland. Dus het is ook geen nutteloze aankoop en je hoeft geen plakkerige poncho aan te trekken.

Wanneer je natuurlijk je backpack gaat inpakken, zorg er voor dat je wat ruimte over laat. Want je gaat altijd souvenirs kopen die je mee terug wilt nemen. Wat ook een slim iets is, is om bijvoorbeeld oude kleren ook mee te nemen die je eigenlijk weg wilt doen. Die kan je daar dan achter laten of geven aan de lokale bevolking. Zo kom je ook met een minder zware tas terug. Natuurlijk mag je ook gewoon nieuwe kleding meenemen. Maar vaak heb je wel een paar shirtjes of misschien wel een trui die je weg wilt gooien, maar die kan je dan prima mee nemen en aan een local geven. Die zijn er dan ook nog eens super blij mee.