Het belang van een goede prullenbak

Een prullenbak is vaak niet het meest spannende product dat je in huis hebt. Toch is het zeker onmisbaar en is het van belang dat je een variant in huis hebt die bij jouw huishouden past. Tegenwoordig is het namelijk niet alleen meer zo dat je een metalen emmer hebt met een deksel. Je kunt nu kiezen uit verschillende materialen, groottes, handige bijkomstigheden en zelfs meerdere vakken om je afval te kunnen scheiden. Het is dus helemaal niet zo’n gek idee om even in de wereld van de prullenbak te duiken zodat je straks de perfecte variant in huis hebt. 

De doeleinden van verschillende prullenbakken

Een populair model dat je vaak ziet in huishoudens is de pedaalemmer prullenbak. Het grootste voordeel van dit model is dat je met je voet de prullenbak kunt openen terwijl je handen vol zijn van het vuil en je dus eenvoudig zonder te bukken het vuil weg kunt gooien. De deksel sluit weer automatisch zodat vervelende geurtjes netjes binnen de prullenbak blijven. Dit model is zeer hygiënisch omdat je niet steeds de deksel van de prullenbak hoeft aan te raken, waardoor je handen en de prullenbak schoon blijven. Het nadeel ervan is dat een pedaalemmer er vaak een stuk minder mooi uitziet dan een open prullenbakje, bijvoorbeeld van hout of van leuk gekleurd plastic. Om een keuze te maken in deze twee opties, kun je het beste kiezen voor een pedaalemmer in je keuken en je toilet waar de meest geurende producten in terecht komen en een mooi open model in slaapkamers en je kantoor waar voornamelijk papier in terecht komt.

Help mee aan het milieu met je prullenbak

We scheiden gelukkig steeds vaker ons afval, maar vaak kost dit wel wat extra tijd dan wanneer je alles gewoon in één keer weg kunt gooien. Een prullenbak waarbij je het afval meteen al kunt scheiden maakt de stap tot afval scheiden nog vele malen makkelijker en zorgt ervoor dat je zonder moeite het afval netjes gescheiden hebt. Het voordeel is daarnaast ook dat je prullenbak minder snel leeg is. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor een prullenbak met twee vakken, bijvoorbeeld voor plastic en restafval, of voor een prullenbak met drie vakken, bijvoorbeeld voor plastic, restafval en papier. De onafhankelijke vuilniszakken haal je er eenvoudig uit en kun je apart van elkaar weggooien in de containers. Afval scheiden is nog nooit zo makkelijk geweest. 

Leuke extra’s voor je prullenbak

Nog steeds een hekel aan afval weggooien en wil je het jezelf nog makkelijker maken? Dan zijn er een aantal eenvoudige hulpmiddelen. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor een prullenbak met sensor zodat je de prullenbak helemaal niet meer hoeft aan te raken. Je zwaait met je hand over het model en de deksel zal openen. Ben je niet zo’n fan van een prullenbak openlijk in je huis? Dan kun je uiteraard ook kiezen voor een inbouw prullenbak zodat het afval altijd uit het zicht is. Heb je tot slot altijd moeite met de vuilniszakken? Dan kun je kiezen voor een prullenbak met duidelijke afvalzakhouder en kun je kiezen voor vuilniszakken met een koord die je kunt aantrekken waardoor de zak gesloten wordt. Zo kun je er makkelijk een knoop inleggen zonder teveel moeite. Wanneer je even de tijd neemt om na te denken over de juiste prullenbak, dan zul je zien dat een afvalbak praktisch, milieuvriendelijk en ook nog eens stijlvol kan zijn.