Favoriete games voor zowel de computer als de Xbox

Dat er een hoop spellen voor de computer en de Xbox uitkomen, is geen geheim. Iedere maand is er wel iets nieuws om uit te proberen. Goed, niet alles is even leuk want smaken verschillen maar dat er genoeg opties zijn, is wel duidelijk. In deze blog vertel ik je over drie favorieten games die je kan spelen op de computer en/of de Xbox. Deze games verschillen enorm van elkaar om een beeld te geven van de diversiteit in de verschillende games en om te laten zien dat dit favorieten zijn in verschillende genres. Lees je mee?

Simuleer je suf

Het meest bekende simulatiespel wat je kan spelen op de computer én op de Xbox is toch wel de Sims. De Sims bestaat al bijna twintig jaar en zit inmiddels in de vierde generatie van het spel. Het is veruit het meest interessante simulatiespel door de vele mogelijkheden. Ieder jaar geeft het bedrijf uitbreidingen uit die je kan toevoegen aan het basisspel om je Sims universum nog meeslepender te maken. Om het spel goed te laten werken, moet je computer wel voldoen aan de specificaties die de makers gesteld hebben. Anders zal de computer, door onder andere de grootte van het spel, snel vastlopen en zal je de instellingen zo laag moeten zetten dat het niet meer leuk is om te spelen. Even in de gaten houden dus.

Houd het spannend

Een totaal ander genre, vergeleken met het maken van families en leiden van hele levens in de Sims, is het horror of thriller genre. Maar deze spellen nemen een groot deel van de digitale spellen wereld in. Het is soms even zoeken naar het juiste spel. Dit komt omdat er heel veel enge spellen zijn maar lang niet even goed. Een voorbeeld van een goed spel is Until Dawn. Dit interactieve spel vraagt de speler om het maken van keuzes, soms op tijd. Met die keuzes beïnvloed je het verhaal.

Uitdagend en grappig

Als laatste wil ik het spel Cuphead nog even noemen. Dit spel werd uitgeroepen tot het moeilijkste spel van 2018. En ik snap waarom. Na het zelf gespeeld te hebben, kan ik zeggen dat die titel zeker niet misplaatst is. Probeer de eindbaas te verslaan in verschillende levels met handgetekende artwork. Het is even zoeken naar wat de bedoeling is per level maar daar kom je snel genoeg achter. Oh en hang een boksbal op, mocht de agressie na nog een ‘game-over’ je te veel worden.

Ga lekker zitten in je gamingstoel en laat het plezier beginnen!