Eindelijk een eigen plek

Nadat ik mijn hele leven thuis gewoond heb, vond ik het nu wel de hoogste tijd en ook het juiste moment om uit huis te gaan en om op mijzelf te gaan wonen. Het is een grote stap, maar het is ook een goed gevoel om eindelijk op eigen benen te gaan staan. Je zal ineens wel veel dingen zelf moeten doen en je krijgt ook ineens veel meer verantwoordelijkheid. Dat vond ik echt totaal niet erg, want ik was daar voor mijn gevoel ook wel aan toe. Het was iets waar ik al een langere tijd over na aan het denken was. Bovendien heb ik samen met mijn ouders al een tijd geleden gezocht naar de juiste woning. Ik heb samen met mijn ouders een aantal huizen bekeken en uiteindelijk de keuze gemaakt voor eentje waar ik erg optimistisch over was. Het huis was klaar om in te gaan wonen, maar toch besloot ik om eerst van tevoren nog een aantal aanpassingen te doen voordat ik daar ging intrekken. Gelukkig hoefde er geen grote verbouwingen meer te gebeuren, al moest daar nog wel het een en ander aangepast worden. Zo moest de oude vloer vervangen worden voor een nieuwe vloer en moesten de muren een nieuw likje verf krijgen. Het kost wel even wat werk, maar dan heb je ook een plek dat volledig past bij je eigen voorkeuren en bij je eigen smaak.

Armen uit de mouwen geslagen

Ik ben gelijk aan de slag gegaan met wat hulp van familie en een paar goede vrienden. Allereerst heb ik het huis vrijwel helemaal kaal gemaakt, zodat ik kon beginnen met de eerste aanpassingen. Eerst heb ik de oude vloer eruit gehaald en er een nieuwe ondervloer in gelegd. Online ben  ik op zoek gegaan naar een nieuwe vloer en kwam ik terecht op laminaat gratis gelegd offerte aanvragen, dus je kan wel begrijpen wat ik gedaan heb. Nadat ik contact heb opgenomen en een vloer besteld had, was het even afwachten. Maar binnen een paar dagen lag mijn nieuwe vloer er al in. Daarna heb ik met een paar maten al mijn muren geschilderd. Verder hebben we nog wat kleine beschadigingen in de keuken en in de badkamer mooi weggewerkt.

De verhuizing kon beginnen

Nadat alle klussen en aanpassingen waren gedaan, kon ik eindelijk al mijn spullen verhuizen en beginnen met het inrichten van mijn nieuwe woning. Dat was veruit het leukste gedeelte, want beetje bij beetje begon het steeds huiselijker te worden. Het heeft mij een lang weekend gekost om alles te verhuizen en om mijn nieuwe woning in te richten. Eindelijk kan ik nu lekker genieten van mijn nieuwe huis en ik zie mij zeker hier de komende jaren nog wel zitten.