Een onverwachte lange douche

Een tijdje geleden was het weer lekker Nederlands weer. Harde wind, veel regen, en de temperaturen waren ook niet al te lekker. Dus ik had me al helemaal voorbereid. Boodschappen gedaan, netflix abonnement geregeld, klaar om te relaxen. Wat ik niet had verwacht is hoe fout een van deze dagen zou gaan. Het was echt typisch zo’n dag waarin alles fout gaat. Gelukkig kan ik er ondertussen weer om lachen, en heb ik een leuk verhaal te vertellen aan iedereen.

Hoe het allemaal begon

Er is even wat backstory nodig voor dit verhaal. Mijn ouders zijn op vakantie, en waren toen der tijd nog minstens een week weg. En ze hadden nog geen week voordat ze weggingen een deurdranger geïnstalleerd op onze voordeur. Hier was ik dus nog helemaal niet aangewend. Ik had al eerder hier een probleem mee gehad, even snel naar buiten lopen, vergeten dat de deur dicht viel, en buitengesloten zijn. Gelukkig waren alle keren dat het gebeurt was tot nu toe me ouders thuis. Maar nu was ik alleen, en ik denk dat de meesten van jullie al kunnen raden wat er gebeurt is. Dus ik zal maar verder gaan met het echte verhaal nu.

Hoe het allemaal afspeelde

Ik had lekker een pizzaatje besteld voor mezelf, want wie heeft er nou zin om te koken. Terwijl ik binnen zat te wachten, zat ik nog naar buiten te kijken, medelijden hebbend met iedereen die met dit weer naar buiten moest. Met een half uurtje was de pizza er al, en met mijn fooi in hand stapte ik op de deur af. Natuurlijk nam ik geen sleutel mee, want ik ging tenslotte de deur niet uit. Maar na het afrekenen, dacht ik dat het handig zou zijn als ik toch meteen de post van buiten zou pakken. Had alleen geen rekening gehouden met die stomme deursluiter! Dus zoals je al kon raden, de deur viel achter me dicht, en ik had natuurlijk nog steeds geen sleutel mee. Daar sta je dan, in de regen en de kou. Gelukkig hebben me buren een reservesleutel! Die hebben ze inderdaad, maar ze waren niet thuis dus daar had ik alsnog weinig aan. Ik had gelukkig nog me portemonnee in me zak zitten. Dus nam ik de eerstvolgende bus naar me broer om daar te overnachten. De bus had ook nog even lekker half uurtje vertraging, want ik was nog niet nat genoeg. Uiteindelijk heb ik het prima gered, en heb ik de volgende dag de reservesleutel geleend van de buren. Maar moest mooi wel terug naar huis in me doorweekte outfit!