Dingen om op te letten bij het aanschaffen van een kat

Een kat is een heel leuk huisdier om te hebben. Is over het algemeen vrij makkelijk, je hoeft hem niet elke dag uit te laten, weinig training nodig. Maar er zijn nog steeds wel een paar dingen heel belangrijk bij deze aankoop. Het is en blijft een levend wezen, en zou niet zonder na te denken gekocht moeten worden. Dat een kat niet veel aandacht nodig heeft, wil niet zeggen dat het géén aandacht nodig heeft. Ook verschilt het natuurlijk weer per kat wat de behoeftes zijn. Sommige zul je niet aan mogen raken, en sommige zullen altijd willen knuffelen. In ieder geval zijn er twee dingen die altijd belangrijk zijn bij het aanschaffen van een kat.

Regel een goede kattenbak

Een kattenbak is toch wel een van de meest belangrijke voorwerpen die je nodig hebt bij het aanschaffen van een kat. Je kan ze makkelijk kopen zowel online, als in de dierenwinkel. Wat voor kattenbak een kat wil is heel verschillend. Sommige vinden het fijn om in een besloten kattenbak hun behoefte te doen. Andere vinden een open kattenbak ook prima. Sommige katten zullen ook willen graven om hun behoefte te doen, hier heb je een kattenbak met de opening aan de bovenkant voor nodig. Het ligt dus echt heel erg aan de kat, wat je moet aanschaffen. Zet de kattenbak ook niet te dicht bij de water/eet plek. Het liefst op een rustig afgelegen plekje, zodat de kat alle rust heeft. Katten zijn ook hele hygiënische beesten, zorg er dus voor dat je de bak dagelijks schoon schept, en minstens een keer per week helemaal verschoont.

Weet goed wat de kat zijn plek is

Sommige katten zijn nou eenmaal niet geschikt als buiten kat. Die raken de weg al kwijt zodra ze de deur uit zijn, en zie je dan niet meer terug. Weet dit over je kat, zodat je hem niet meteen kwijt raakt. Het is misschien geen gek idee om  met de kat mee te gaan om hem even te laten wennen aan de wijk. Als het een binnenkat is, zorg dan ook voor genoeg vermaak. Ook een krabpaal is handig, anders gaat de kat de banken en stoelen toetakelen. Wees ook voorzichtig met duurdere raskatten. Het komt redelijk vaak voor dat deze van straat worden geplukt om de verkoop in te gaan. Het is afschuwelijk, maar helaas een realiteit. Wees dus altijd bedachtzaam, en kijk goed naar de wensen van je kat!