Dingen om naar vooruit te kijken in de winter

Het is nu natuurlijk zomer, en hoe lekker dat ook is, gaat het toch echt binnenkort winter worden. En dat kan ook hartstikke leuk zijn! Ik ben ook zeker weten een wintermens. Vooral als het lekker gaat vriezen en sneeuwen ben ik helemaal in mijn element. Je hebt ook zeker zo ze leuke dingen aan de zomer, maar vaak vind ik het gewoon te warm. Dus ga ik maar proberen om meer mensen over te halen dat de winter eigenlijk gewoon beter is. Vandaar een paar leuke, simpele dingetjes om naar uit te kijken in de winter. De grote voordelen kunnen jullie zelf ook wel invullen!

Lekker met de familie bij de open haard of kampvuur

Dit is toch wel mijn persoonlijke favoriet. Niks is beter dan in de vrieskou bij het warme vuur te gaan zitten. In huis voor de open haard. Geeft ook zo’n heerlijk sfeervol licht, het ruikt vaak lekker, en de dansende vlammen zijn hypnotiserend om naar te kijken. Echt geweldig. En met sinterklaas er natuurlijk de schoen voor zetten, zodat je er wat lekkers in kan krijgen. Vergeet de haard dan alleen niet even te blussen! Wat trouwens bijzonder handig is voor de open haard, is een houtklover. Ik haal de mijne altijd bij De Boer Drachten. Ook het kampvuur buiten is heerlijk. In een kringetje erom heen. Geeft meer dan genoeg warmte en licht, en is ontzettend sfeervol. Misschien lekker een paar marshmallows erbij. Heel leuk ook om er lekker in te gaan poeren, wat vonken creëren, wat takjes en stokjes erin gooien. En dan aan het einde van de avond als het begint te doven, lekker je bedje in kruipen.

Warme douches en bedjes

Hier zal iedereen me toch wel gelijk in moeten geven. Zowel douchen, als slapen, is gewoon zo veel beter in de winter. Die heerlijke warme douche na een lange dag in de kou doorgebracht te hebben. En daarna dat heerlijke bedje in kruipen, wat nog een beetje koud is, maar snel opwarmt. Dit in plaats van dat klamme bed, waar je eigenlijk zo snel mogelijk weer uit wilt. Is natuurlijk wel makkelijker met opstaan, want in de winter kom ik al helemaal me bed niet uit als ik eerlijk ga zijn. En nog een klein voordeel voor de avondmensen onder ons. Je hebt een stuk langer nacht om het beest uit te hangen. Want ja, het wordt toch al donker om 5 uur in de middag. Mooi excuus om er een feestje van te maken!