De 4 gouden tips voor een geslaagd feestje!

50 jaar geworden? 50 jaar getrouwd? Je dochter is 21 geworden? Allemaal gelegenheden om een goed uitgebreid feestje te geven. Naast deze verjaardagen en jubileums zijn er natuurlijk nog een hoop meer andere gelegenheden voor een feestje. Daarom wil ik u een aantal tips geven voor het organiseren van zo een feestje, zodat het allemaal wat soepeler verloopt en zodat u minimale stress heeft in aanloop naar het feestje toe. Want we weten allemaal een feest kan een heel stressvol gedoe zijn. Hieronder zijn de 4 tips en benodigdheden voor het beste feestje te vinden.

Locatie

Een goed feestje begint bij een goede locatie. Bij het uitkiezen van een locatie is het voornamelijk van belang dat u in uw hoofd houdt wat voor een feestje u wilt geven. Denk dan aan de sfeer die u wilt laten overkomen, hierover meer bij het deel over decoratie. Houdt ook goed in uw hoofd hoeveel mensen er ongeveer zullen komen. Er moet genoeg ruimte voor iedereen zijn, maar vooral ook niet teveel. Wanneer de locatie te groot is zullen de mensen verspreid worden en zal u al snel gezelligheid verliezen.

Decoratie

Na het uitzoeken van uw locatie en met in uw hoofd wat voor een sfeer u wilt overbrengen is de volgende stap het uitzoeken van decoratie. Het ligt er natuurlijk aan wat voor een feestje u wilt geven, maar decoratie kan al veel doen voor de sfeer. Bij binnenkomst zullen mensen sneller in de feestsfeer komen wanneer er genoeg decoratie is dan wanneer de locatie er sober uitziet. Zorg met de decoratie voor een imponerende binnenkomst en het halve werk is gedaan.

Catering

Bij elk goed feestje hoort een goede catering. Al geeft u een feestje met avondeten is dit van groot belang, maar ook als u in de avond een feestje geeft. Cocktail catering is ook van groot belang, omdat mensen waarschijnlijk al vroeg thuis hebben avond gegeten en dan rond 9 uur s ’avonds alweer honger krijgen. Zorg daarom voor een catering waarbij kleinere hapjes de hele avond rondgaan, zodat niemand met een lege maag naar huis gaat.

Muziek

Last but zeker not least, de muziek! Van grootste belang is een goede box en een aux kabel. Wanneer u zelf de muziek gaat regelen is het handig om van tevoren een goede lijst te maken die de avond zelf afgespeeld kan worden. Een makkelijkere optie is het regelen van een DJ. De DJ brengt vaak zijn eigen apparatuur mee en regelt zonder dat u er zorgen over hoeft te maken voor een leuke avond met muziek die u graag wilt.