Help! Ik wil mijn kantoor aantrekkelijk inrichten!

Het inrichten van een ruimte of het nu een kantoor of woonkamer is blijft een vak apart. Sommige hebben er van nature aanleg voor en anderen kunnen zelfs de meest moderne ruimtes nog verwaarlozen met hun slechte smaak. Daarom hebben we ook binnenhuisarchitecturen die gestudeerd hebben om ruimtes praktisch, duurzaam en stijlvol in te richten. Aangezien niet iedereen zich een binnenhuisarchitect kan veroorloven delen wij vandaag een aantal praktische tips die jouw kantoor alsnog praktisch, duurzaam en stijlvol zullen maken. 

Wat wil je uitstralen?

Voordat we beginnen is het belangrijk dat jij voor je organisatie bepaalt wat je wilt uitstralen met je kantoor. Wat zijn belangrijke kernwaarden voor jouw organisatie? Welke dienst voeren jullie uit? En welke sfeer wil je creëren op de werkvloer? Als je dat in kaart hebt gebracht kan het inrichten beginnen. Zo kunnen we het een en ander afbakenen. Want de opties zijn natuurlijk eindeloos. Wil je een hele strakke en moderne look? Of wil je liever wat meer warmte uitstralen met houtwerk en groen? Een combinatie van beide is ook mogelijk. 

Ga voor een duurzame vloer

Industrieel is tegenwoordig helemaal in. Robuuste meubilair gecombineerd met strakke vloeren en veel staalwerk. Ideaal hierbij is een gietvloer. Over de gehele vloer heb je dezelfde strakke vloer zonder onderbrekingen. Met een laagje epoxyhars blijft de vloer ook nog eens mooi schoon als iemand een keer zijn of haar koffie laat vallen. Het beschermlaagje zorgt ervoor dat de vloer extra lang mee gaat. Ook het schoonhouden van de vloer is op deze manier eenvoudig. Stofzuigen en dweilen voelt bijna zweverig aan. Doordat je met een egale vloer te maken hebt glijd je over de vloer. Daarnaast is de kans op krassen ook een stuk kleiner. Alle bureaus, stoelen en tafels kunnen zonder moeite verschoven worden zonder een kras achter te laten. Een investering die garantie biedt voor de toekomst. 

Een beetje kleur brengt leven in brouwerij

Niemand heeft zin om dag in dag uit op een grauwe en saaie plek te werken. Daarom is het van belang om een beetje contrast aan te brengen tussen al die strakke meubels en muren. Hoe doe je dit? Nou, door af en toe een felle kleur aan te brengen op de muur. Dit kan ook in de vorm van een leuke patroon of een creatief schilderij. Doe hier nog wat planten bij en die kille werkplek is opeens warm en gezellig. Het groen van de planten zorgt natuurlijk ook weer voor extra kleur en contrast.