Zo geef jij een ongekend tuinfeest

De zomer loopt alweer bijna op haar einde en dat betekent dat we nog volop gebruik moeten maken van onze tuin nu het nog kan. Aankomend weekend schijnt het nog een laatste keer heerlijk weer te worden en dat vraagt natuurlijk om een tuinfeest. Maar hoe verzorg je nu eigenlijk een tuinfeest? In dit blog een aantal tips die jouw gaan helpen bij het voorbereiden van een geslaagd feestje.

Een hapje en een drankje

Je kunt je gasten natuurlijk niet de hele avond met knorrende maagjes en droogjes mondjes laten zitten. Daarom is het eten en het drinken natuurlijk het eerste waar je aan denkt. Het drinken is makkelijk. Met wijn, bier, fris, water en limonade heb je voor iedereen wat lekkers in huis. Maar wat doe je met het eten? De standaard bitterballen en andere frituurhapjes is misschien een beetje afgezaagd. Mochten je gasten met het diner blijven dan is de bbq natuurlijk altijd een geslaagd plan maar wil je echt een keer iets anders? Ga dan voor tapas. Tapas zijn kleine warme en koude gerechten die je eigenlijk over de hele dag heen kunt serveren. En tapas kan echt van alles zijn, zolang het lekker smaakt is het goed.

Een zithoek

Op de meeste feestjes wordt er over het algemeen natuurlijk vooral gestaan. Met een paar staantafels kan je makkelijk je gasten kwijt. Maar als je een echt ongekend tuinfeest wilt organiseren ga je natuurlijk een stapje verder. Creëer een zit- of loungehoek waar je met je gasten heerlijk de hele middag en/of avond kunt relaxen. Des te meer zitplekken des te beter en om het helemaal af te maken leg je zoveel mogelijk (sier)kussens op je banken en stoelen. Deze zijn vooral voor de sfeer. Als je gasten meer ruimte willen kunnen ze er altijd weer af natuurlijk.

De verlichting

Gaat jouw feestje tot in de late uurtjes door? Dan kan wat verlichting natuurlijk niet ontbreken. Voor een tuinfeest kun je het beste kiezen voor sfeerverlichting zoals fakkels, led verlichting of een slinger van lampjes. BES LED heeft led verlichting speciaal voor de tuin die het helemaal afmaakt.

Laat je ons weten hoe het was?